Vodič nakita

Kaj pomeni pozlačeno?

Zlačenje je proces skozi katerega gre vsak kos nakita, ki je narejen iz kovine ali pa je prevlečen s katerim drugim materalom. Na primer, srebern prstan z zlatim vrhom bo prodan kot rumeno pozlačeno. Morda ste že slišali za belo zlato, ki je sestavljen in rumenega zlata in belega materiala (na primer platina).
Morda se vam bo to zdelo zanimivo, sam veste da rumeno zlato lahko spremenimo. za
V tem primeru, se morate zavedati, da je rimeno pozalčeno podobno rumenem zlatu.

Zakaj kupiti pozlačen nakit?

Zagotovo veste kakšen je zlat nakit, ampak ali veste kakšen je pozlačen nakit?zlačenje naredi ogormno razliko pri ceni, ki jo plačate za nakit. Pozlačen nakit je običajno cenejši kot zlat.
Na primer, rumeno pozlačen nakit stane manj kot katerekoli kot nakita, ki je iz zlata. Torej če je denar, velik dejavnik, si boste verjetno kupili pozlačen nakit.

Kdaj kupiti pozlačen nakit?

Najbolje ga je kupiti takrat, kadar ga ne nameravate nositi cel dan.
Če na primer potrebujete uhane, ki jih boste nosili le občasno, lahko seveda kupiti pozlačene.

Kaj so to Swarovski kristali?

Swarosvski kristali so bili nareji kot drugulj v Avstriji. Leta 1892 je Daniel Swarovski izumil stroj za izdelovanje teh preciznih, lepih, visoko kvalitetnih, steklenih kristalov iz kremena, peska in mineralov. Natančna mera vsakega od materalov je njihova poslovna skrivnost. Ta poseben način izdelave vsebuje najvišje možne temperature, ki ustvarjajo čudovite kristale. Že pet generacij družina Swarovski  nadaljujeo s tradicijo izdelovanja najbolj znanih kristalov na svetu, v njihovi tovarni v Watternu v Avstriji.


Zakaj je Swarosnki kristal dražji od stekla?

Način izdelave in pridobivanje surovin sta pomembna faktorja  za kvaliteto končnih kristalov. Swarosvki uporabjajo le najbolj fine materiale, da lahko modno izbrusijo svinčeno steklo, ki je znan po celem svetu po  lesku in vrednosti. Natančna izdelava, material, oblikovanje in poliranje vsebujejo Swatovski kristali po katerem se razlikuje od ostalega stekla. Swarovski je dejal, da je oblikovanje trdih materialov, kot sta kristal in dragulj na tak način lahko brusiti  v nekaj smereh, ampak je  to zelo natančna naloga, saj mora v vsaki smeri ujeti svetlobo, saj je tako brušen kar izračunano s pomočjo računalnika, in se zato sveti v vseh smereh.